26 Temmuz 2013 Cuma

BİTKİSEL YAĞLAR VE FAYDALARI 4

Bitkisel yağlar ve faydaları 4  bu sonuncusu:)

HİNDİSTAN CEVİZ YAĞI: Sanırım bu ara en çok kullandığım ve sevdiğim yağ:) 
İlk olarak Hindistan cevizi yağı cilt için mükemmel bir masaj yağıdır. Tüm cilt tipleri için etkili bir nemlendiricidir.
 isminden dolayı ön yargılı olmayın çok keskin olmayan güzel hafif bir kokusu var. Sadece vücut nemlendiricisi olarak değil yüzünüzde ve dekoltenizdede çok rahat kullanabilirsiniz.
Gürkan kubilay abimizinde dediği gibi:)
Ben ozon yağı ile hindistan cevizi yağını dönüşümlü olarak geceleri uyguluyorum. benim korkum adı üstünde yağ! sivilcelenmeye çok müsait bir cildim var. karma bir cilde sahibim çene ve alın bölgesinden sivilcelenirim. ama asla sivilcelenme yapmadı...
Ayrıca  saçlar içinde en iyi ve doğal besleyicilerden biridir. haftada bir geceleri 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağını avucunuza alın ve ellerinizi ovuşturarak yağın avuç içlerinizde iyice yayılmasını sağlayın. Yağ miktarını saçınızın uzunluğuna göre arttırabilir ya da azaltabilirsiniz. Önce parmak uçlarıyla saç derisine masaj yapıyorum.daha sonra biraz daha elime alıp uçlarına sürüyorum. ve önce naylon bone üstünede mikrofiber bone takıp yatıyorum.sabahta yıkıyorum. saça doğal bir parlaklık ve yumuşaklık verdiği kesin Yumuşayan saçlara şekil vermek dahada kolaylaşıyor. ve kırıklar daha az oluşuyor. duştan sonra saç şekillendirici olarakda kullanabilirsiniz çok daha az sürerek tabiki:)
. Eğer saçlarınız denizden, güneşten, boyadan ve maşadan çok yıprandıysa mutlaka deneyin derim ama bir kere kullanıp mucize beklemeyin bakım ürünlerinde biraz istikrarlı olup düzenli kullanmak gerekiyor netice alabilmek için

son olarakta katı kalabilmesi ve kullanım ömrünü uzatmak için buzdolabında saklayın...
 
OZON YAĞI:Ozon gazı ile birleştirilmiş saf zeytinyağ Birçokhastalıktada(egzama.hemoroid.kas ağrısı yanık vb) kullanılan çok yararlı bir yağ.

beni ilgilendiren kısmı ise tabiki cilt bakımı:) uygulandığı bölgede kan dolaşımını hızlandırdığı için hücre yenilemesi sağlayıp cildin elastikiyetini sağlamakta ve sivilceleri yok etmede akne lekelerini söndürmede de başarılı diyebilirim. gece yatmadan elime 3 veya 4 damla damlatıp elimde yayıp yüzüme ve boyun bölgeme masaj yaparak uyguluyorum. bilirsinizki bu tür şeyleri gece uygulamak cilt tazelenmesi açısından daha iyidir...  ozon yağınıda buzdolabında saklayın...
gelelim son olarak 
BAOBAB YAĞI:Çok duyulmayan bilinmedik bir bakım yağı sanırım.
Baobab ağacının tohumlarından elde edilen  sağlıklı bir cilt için gerekli olan A, C, D, E, F Vitaminleri ve beta-karoten, amin asitler, tartarik asiti yüksek miktarda içeren bir yağ...
Bu yağı yeni keşfettim diye bilirim bir tv programında bitki uzmanı hande polat bahsetti baobab yağından kendi sitesindede online satışı vardı. bir kaç kadın portalındada kullanan kişilere rasladım.memnun olduklarını söylediler. bende aldım. 
 HANDE POLAT
Yüzünüzü temizledikten sonra, 2-3 damla baobab yağını masaj yaparak cildinize uygulamalısınız. Bu kullanım sonucu cildinizin parladığını hayretler içinde göreceksiniz. Baobab yağını özellikle yaşlanma belirtilerinin olduğu bölgelere masaj yaparak uygulamalısınız. 
Baobab yağı bitkisel bir yağ olduğu için paraben vb koruyucular içeren, perokimyasal ürünler (petrolataum, vazelin, likit parafin, vb.) kimyasallar içeren kremlere göre hem çok doğal hem de çok etkilidir.
Cilt lekeleri için 20 ml pirinç kepeği yağı ile 20 ml baobab yağını karıştırarark kullanabilirsiniz.
Baobab yağını saçlarınıza da kullanabilirsiniz. Saç kreminize 5-10
damla ekleyebilirsiniz (kreminizin büyüklüğüne göre), böylece saçınıza tutunacak baobab yağı nemlilik, esneklik ve parlaklık sağlamasına yardımcı olursunuz.
Haftada 2-3 gece 50 ml hindistan cevizi yağına ilave edeceğiniz bir tatlı kaşığı baobab yağını, saç derisine ve saç boylarına sürüp, saçınızda tüm gece bırakıp sabah bitkisel içerikli (sls ve türevlerini, tuz içermeyen) şampuanınız ile saçlarınızı yıkamanız durumunda işlem görmüş yıpranmış saçlarınız, yumuşayacak, boya, röfle, düzleştirici gibi saç üzerindeki zararlı uygulamaların etkilerini en aza indirecektir.
ALINTIDIR.
Yani anlıcanız şekerlerim denemekte fayda var. ben henüz dediğim gibi yeni aldım.bir süre kullandıktan sonra Acizane fikirlerimi paylaşırım:) 

1 yorum:

  1. merhaba ben doa kozmetiğin baobab yağını kuru cildim için düzenli kullanıyorum. kuru cilt için çok etkili bir yağ taviye ederim

    YanıtlaSil