12 Temmuz 2013 Cuma

BİTKİSEL YAĞLAR VE FAYDALARI 2

Kullandığım yağları 4 postta yaymak istedim hem daha ayrıntılı bilgi verebilmek için hemde çok uzun olup okuyanları sıkmamak için:) bu 2. bölüm



JOJOBA YAĞI:jojoba yağının diğer yağlardan farklı olarak hassas ciltler için mükemmel bir nemlendirici olması.   1-2 damlası yüzünüz için yeterlidir. Makyaj öncesinde cildinize uygulayabilirsiniz.Emilimide çabuk olan bir yağdır. kışın çatlayan dudaklarada uygulanırsa yumuşacık oluyor. Makyaj çıkartıcı olarakta kullananıldığını duydum. ama açıkçası ben hiç makyaj çıkartmak için kullanmadım.o yüzdende denemediğim şeyi size öneremem:) Bir iki damla yağı saç uçlarına fön veya kurutma öncesi sürebilirsiniz.(diplere sürmemeye dikkat edin)Maske olarakta Bir yumurta beyazı ve bir yemek kaşığı yulaf ununu alın. Birkaç damlada limon yağı ve jojoba yağı katın.Hepsini karıştırdıkdan sonra sürün ve yirmi dakika sonra yıkayın.sıkılaştırıcı parlatıcı yulaf unu ve jojoba yağı sayesindede sivilceler için iyi bir kurutucu olur.
YASEMİN YAĞI:Yasemin yağını saç bakımında kullandığım gibi vücud bakımında daha doğrusu masaj yağı olarakta kullanabiliyorum.Afrodizyak etkisi olduğu bilinmektedir. içinde yer alan yasemin özü sayesinde, ruhsal olarak daha sakin, dingin olmanızı sağlar. Depresif insanları özellikle rahatlatan bir etki yaratır:)Dinlendirici etkisi nedeniyle banyo suyuna karıştırılabilir.
Ayrıca kırışıklık giderici cilt yenileyici özelliği olan ebru şallı tariflerinden birinide uyguluyabilirsiniz.2 portakal kabuğu rendele 1 çay kaşığı menekşe yağı 2 çay kaşığı yasemin yağı ve 1 yumurta sarısı karıştırıp yüzünüze uygulayın 20 dk bekletip ılık su ile yıkanıyın...



HİNT YAĞI:Hint yağı benim kirpik saç ve kaş bakımında favorim diye bilirim.
kirpikleriniz için aynı ölçüde hint yağı ve badem yağını karıştırıp bitmiş rimel fırçasıyla maskara uygular gibi uyguluyorsuz. 15 günlük kür halinde uygularsanız.kirpiklerinizin uzadığını ve yeni kirpikler çıktığını göre bilirsiniz.
aynı maskeyi kaşlarınızada uyguluya bilirsiniz. 
saçlarınız içinde zeytinyağı. badem yağı. hint yağı ve çamterebentin yağını karıştırıp saç diplerinize uygulayıp 1saat bekleterek daha sağlıklı saçlara kavuşabilirsiniz.
göz çevrenizdeki kaz ayaklarınıza hint yağı sürüp masaj yaparsanız kazayaklarınızın yumuşamasına ve açılmasına katkıda bulunur.Yatmadan öncede özellikle boyun bölgesindeki kırışıklıkların giderilmesi için hint yağı ile masaj boyundaki enine çizgileri açmada birebirdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder