12 Temmuz 2013 Cuma

BİTKİSEL YAĞLAR VE FAYDALARI 1



BUĞDAY YAĞI:En çok yüz maskelerimin içine kullandığım yağlarımın başında geliyor.Buğday yağı 
 hücre yeniliyici özelliği açısından  içeriğinde bulunan E vitamini ve mineraller bakımından oldukça zengindir. Yüzün ve vücudun E vitamini ihtiyacını tek başına bile büyük bir kısmını karşılıyabilir.
Bir kaç tane buğday yağı ile uyguladığım maskelerime örnek verirsem:)
  1. Ebru şallının tarifi olan hücre yenilici göz altı maskesini ayda bir mutlaka yaparım daha önceki postlarımdada mutlaka bahsetmişimdir. tekrar hatırlatmam gerekirse 
  • 1/2 kivi
  • 1 Çay kaşığı buğday yağı ( kırışıklıkları açma özelliği vardır)
  • 1 Çay kaşığı bal
  • Kiviyi cam rendede rendeleyin ( cam rende daha küçük rendeliyor) .Buğday yağı ve balı ekleyerek karıştırın.  Temiz cilde gözaltlarına uygulayın, 20 dk. beklettikten sonra ılık su ile yıkayın.
2. Yumurta akı ve bir çay kaşığı buğday yağını çırpıp temiz yüzümüze uygulayıp 20 -25 dk sonra soğuk suyla temizleyerek uyguladığım bir maskem var yumurta akı cildi sıkılaştırma özelliği ve buğday yağınında hücre yeniliyici kırışıklık açıcı ve nemlendirici özelliği ile harika bir karışım oluyor.
Ayrıca buğday yağı saç maskelerinde  selülit  güneş ve Hamilelikte meydana gelen çatlakların giderilmesinde kullanılmaktadır.


AVAKADO YAĞI:Tropikal meyvelerden biri olan avokado artık ülkemizde de kolayca bulunabilen faydalı bir meyvedir. Avokado meyvesi kadar yağıda oldukça yararlıdır.Avokado yağında A, B1, B2, pantothenik asit (B5), D ve E vitaminleri bulunmaktadır. Ayrıca lesitin ve yağ asitlerince zengindir.Diğer yağlar gibi cilt güzelliğinde selülit tedavisinde saç bakımında hatta yemek yapımına kadar bir çok alanda yararlanabileceğimiz uçucu yağ çeşitlerinden biridir.ben cilt bakımında daha çok yararlanıyorum
Ciltteki kırışıklıkları önlemeye yardımcı olur.
* Cildi yumuşatır.
* Akne ve çatlakların oluşumunu azaltır.
* Antioksidan ve antibakteriyel özelliği bulunur.
maske olarak örnek verirsem  
Saç bakımında
saçlarınızın uzunluğuna göre 2 çorba kaşığı zeytin yağı, 1 çorba kaşığı badem yağı ve 1 çorba kaşığı avokado yağını karıştırıp saçlarınıza uygulayın en az 30 dk bekletip yıkayın boyalı, yıpranmış saçlarda özellikle sihirli bir dokunuş yaratıyor. saç dökülmesine yumaşıklık ve neme doymasını sağlıyor Üşenmeden banyo yapmadan yarım saat önce sürüp banyonuzu yapın ilk başta haftada bir uygulayın farkı hissettikçe 15  güne ve ayda bire düşürebilirsiniz...
Yüzüme ve dekolte bölgeme uyguladığım bir maske var. bir çay kaşığı avakado yağı bir tatlı kaşığı bal ve bir yumurta sarısı ile yapılan maske cildi nemlendirip ışıl ışıl parlamasına yardımcı oluyor. ayda bir yapmanız yeterli 
Bazı geceler gece kremi uygulamayıp gece yatmadan bir kaç damla elime avakado yağı ve buğday yağını damlatıp karıştırıyorum.yukarıya doğru dairesel haraketlerle yüzüme masaj yaparak yediriyorum yalnız çok sık yapmamak gerekiyor. sonuçta ne kadar yararlıda olsa sürdüğümüz yağ neticede akne ve sivilce olarak dönebilir geriye :)

MENEKŞE YAĞI:Cilt bakımında kullanmadığım bir yağ sadece saç bakımında kullanıyorum.saç dökülmesinde ve saç uçlarını onarımda güzel sonuçlar verebiliyor.
 ufak bir kâsenin içine bir yemek kaşığı susam yağı, iki yemek kaşığı menekşe yağı, bir yumurtanın sarısını katıp iyice çırptıktan sonra bu saç bakım karışımını saç diplerinize masaj yaparak iyice yedirin ve 1 saat bekleyin. Ardından ılık su ile durulayın. saç dökülmesini engellemesine yetecektir.Menekşe yağı saça canlılık verir,Kepeğe kesmek içinde kullanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder