1 Ocak 2012 Pazar

GÜZELLİĞE DAİR KÜÇÜK PÜF NOKTALAR

1-)Sabahları yorgun kalkıyorsanız vücudunuzu toksinlerden arındırmak için bir bardak ılık limonlu su için cildinizede maden suyu ile masaj yaparsanız cildinizi canlandırabilirsiniz.
2-)Göz makyajınızı temizlerken göz kapağı ve çevresini ovuşturmamalısınız. Bunun için kullandığınız ürünü göz kapağınıza sürdükten sonra bir parça pamukla göz pınarından dışarıya doğru hafif dairesel hareketlerle silin.
3-)Dudaklarınıza bal sürün.Özellikle kış aylarında çatlayan ve kuruyan dudaklara en güzel ve doğal dudak balsamıdır. Ayrıca balda antiseptik özelliği vardır.


4-) 3-4-Ayda bir kez kese yaptırın.cildinizin ölü deriyi atmasını ve cildinizin nefes alarak daha güzel gözükmesini sağlar.
5-)Meyve soyarken elinizde kalan sebze ve meyve sularını dairesel hareketlerle yüzünüze sürün portakal,kiwi,mandalina,domates,salatalık v.b  muhteşem bir doğal bakımdır.
6-)Hepimiz çoğunlukla Kozmetik ve cilt bakım markalarının toniklerini kullanıyoruz ama arada bir kaç ay mola verip ev yapımı tonikler kullanalım mesela gül suyu, salatalık suyu (bir kilo salatalığın kabuklarını soyup rendenin en ince yeriyle rendeleyin sonra suyunu süzüp cam bir kaba koyun akşamları makyajımızı çıkarttıktan hemen sonra pamuğa bir miktar döküp dairesel hareketlerle yüzünüze uygulayın o gece yüzünüzü yıkamadan yatın sabaha kadar ciltte kalsın ve 15 günde farka inanamıyacaksınız.)yada maden suyu (maden suyunu ister fıslata bileceğiniz bir şişeye koyup buzdolabında saklayın akşamları makyajınızı temizledikten sonra yüzünüze bir kaç fıs fıslatın:) ne tuhaf bir cümle oldu ama anlamışsınızdır umarım beni:)) yada buz kabına boşaltıp her akşam bir buzu yüzünüzde eriyene kadar gezdirin ikiside olur. gözenekleriniz küçülecek ipek gibi bir cilde sahip olacaksınız benden söylemesi...
7-)Ne kadar yorgun olursak olalım ne olursa olsun mut ama mutlaka makyajımızı çıkarmadan kesinlikle yatmayalım.çıkartırkende temizleme sütü yerine yıkanabilecek tarz jel ürünleri tercih edelim temizleme sütleri tamamen çıkartmıyor. ciltte siyah nokta ve gözenek problemi daha fazla yapıyor.
8-)Cilt temizliğinde sıcak su kullanmayın
9-)Sivilcelerinizi sıkmayın. Gerçekten yapmanız gerekiyorsa, bir kağıt peçete kullanın ve sivilcenin özüne ulaştığınızdan emin olun. Açılan yarayı iyileştirmek için biraz tea-tree yağı sürün.




10-)Soğuk duş ile kan dolaşımınızı hızlandırın Göğüsleriniz ister küçük, isterse büyük olsun, önemli olan canlı görünmeleri. Diri göğüslere sahip olabilmek için, düzenli olarak soğuk su ile basınçlı duş yapın. Soğuk su ile yapılan masaj, dokuları sıkılaştırmaya, üst derinin elastikiyetini artırmaya ve zamansız gevşemesini önlemeye yardımcı oluyor


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder