17 Aralık 2011 Cumartesi

KIZIL SAÇLARA MAKYAJ ÖNERİLERİ

Kızıl renk Ateşli ve marjinal bir renktir. Saçlarını kırmızı yapmak isteyen pek çok kadın için kırmızının doğru tonunu bulmak mümkün, ama cilt rengi açık veya pembeye dönük olanlar kırmızı en iyi taşıyanlar. Eğer cildiniz buğday ya da esmer tonlardaysa, kızıldan uzak durmanızı tavsiye ederim.
Eğer saçlarınız çok kuru veya yıpranmışsa, sağlıklı saçlarda bile çok çabuk akan kızıl boyanın kalıcılığı, sizin saçlarınızda daha bile az olacaktır. açık renkten kızıla dönmek istiyorsak ilk başta kalıcılık sorunuyla karşılaşabiliriz.bu da canlı kızılları yakalamada zorluk çıkarabilir.açık renkleri kızıla çevirirken mutlaka pigmentasyon yapılması gerekir.



Saç nekadar açıksa içinde kırmızı pigmentasyon az demektir.saça koyuluğu veren kırmızı pigment olduğu için saçlara kırmızı pigmentlerin iyice yerleşmesi için pigmentleme yapmak gerekir.pigmentasyon işlemi ise suyla karıştırılan boya saçta bekletilir üzerine normal boya sürülür bu işlemle kızıl rengin kalıcılığı arttırılır.birde kaşlarınızı saç renginize boyatmayın çünkü kızıl renkte tuhaf bir görüntü oluşturuyor.
Makyaja gelince özellikle koyu renk ve dumanlı göz makyajından kaçının saç rengi çarpıcı olduğu için ona uygun far  tonlar seçilmeli özellikle bej tonları beyaz tenli olduğu için bakır tonları altın sarısı kahve tonları ve yeşil far tonları çok hoş olucaktır.gündüz makyajı için bu renklerin pastel olanlarını gece ise ışıltılı olanları kullanılabilinir. Pembe tonları ve şeftali tonları allıkta ve rujda kızıl saçlılara çok yakışır.Bayanların vazgeçilmezi kırmızı ruj sürmek isterseniz.turuncuya veya kiremite kaçan bir kırmızı ruj tercih edin.
.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder