23 Aralık 2011 Cuma

ARGAN YAĞI VE ARGAN YAĞLI ÜRÜNLER

 Argan yağı bu dönem çok moda farkındaysanız belli bir süre firmalar moda olan bitki özlü, katkılı ürünler yaparlar.Ve bir süre sonra yeni bir bitkiden bahsedilir diğer ürün popüleritesini kaybeder.Bundan kısa bir süre öncede Narın faydaları,ve Nar özlü ürünler öncelikliydi ondan önce üzüm çekirdeği Bu böyle sürüp gider. Eliştirmek amaçlı söylemiyorum. yanlış anlaşılmasın hepside gerçekten yararlı bitkiler cilde,saça beden sağlığına gerçekten faydalı olduğunu düşünüyorum. sadece bir dönem bir furya olup sonra yok olması bana yanlış geliyor. o kadar yoksa ben çok severek ve yararlı olduğunu görerek kullanıyorum.
 Doğal ürünlere karşı sempatim olduğu için bitki özlü bir şey gördümmü dayanamıyorum. ve alıyorum. Ama önce bu argan nedir yağı nasıl elde edilir nerelerde kullanılır. küçük bir araştırma yaptım ve sizlerle paylaşmak istedim.
Faslı kadınların güzellik sırrıydı sanırım slogan :)


Argan Yağı da öncelikle hayvanlar tarafından işleniyor. Bu yağı çok özel ve de pahalı yapan, yapımının son derece zahmetli olması. Argan Yağı ya da 'Fas'ın sıvı altını', Fas'ın güney batısı hariç başka hiçbir yerde yetişmeyen argan ağacı meyvesinin yemişinden elde ediliyor. 10 metreye kadar ulaşan ağaçların büyük birer zeytini andıran meyvelerini yiyen keçiler, meyvenin ortasındaki yemişi sindirmeden çıkartıyorlar. Çiftçiler, bu yemişleri tek tek toplayıp, her bir yemişi bir taşla kırıp içindeki yumuşak çekirdeği çıkartıyorlar. Ardından çekirdekler kavruluyor ve yine elle öğütülüyor. Öğütülmüş çekirdekler suyla karıştırılıp, yağı çıkartılıyor. İki günlük çalışma sonucunda ancak bir litre Argan Yağı elde ediliyor. Eczacılıkta, mutfakta ve kozmetik ürünlerinde kullanılıyor.
Argan yağı cildi nemlendirmede, kırışıklık gidermede,cilt elastikiyet kazandırmada, saçların ve tırnakların beslenmesinde harika bir yardımcı 
Birkaç üründen bahsetmek istiyorum.

Argan Yağı Bir çok markanın sabit yağ olarak çıkardığı aktarlarda satılan  ürünü var ama ben size florame nin sabit yağlarını öneririm.Bu üründe floramenin 100%’ü Organik Tarımdan elde edilmiştir
Organik Argan Çekirdeği Yağı özellikle doymamış yağ asitleri (omega 6 ve 9) ve E Vitamince çok zengin içeriğinin anti oksidan ve yenileyici özellikleriyle mat ve çok kuru ciltler için iyi bir kozmetik bakım ürünüdür. Nivea Pure & Natural Colours FondötenDünyada sadece Fas’ta yetişen Argan ağacının meyvesinden elde edilen, yüksek E vitamini içeren ve güçlü bir antioksidan olan Argan yağı sayesinde cildi nemlendiriyor, besliyor, kusursuz bir görünüme kavuşturuyor. Yüksek kapatıcılık özelliğiyle ciltteki tüm kusurları kapatarak, maske hissi vermeden, pürüzsüz ve doğal bir görünüm yaratıyor. Hafif formülüyle anında emilen ürün, tüm ciltlerle uyumlu 4 renk tonuyla sunuluyor
Yenileyici özelliği ile cildinizin yaşlanmasını engellemeye yardımcı olur.
Saçlara uygulandığında kurumuş, kırılgan saçları nemlendirir, güçlendirir ve parlaklığına geri kavuşturur.

 

Fas hamamlarının atmosferine kendinizi bırakmak için, cildi koruyan argan yağı ve portakal çiçeği özüyle zenginleştirilmiş Spa Wisdom Morocco serisi Güçlü içeriği ve eşsiz kokusuyla eşsiz bir spa keyfi yaşayın.




Watsons satışa sunulmuş harika bir seri... Live clean argan yağlı onarıcı bakım serisi Saçlarda uzun süreli iyileşme, parlaklık ve UV koruması sağlayan %100 saf Argan Yağı ile zenginleştirilen saç bakım serisi ile saçlarınız daha güzel, bakımlı ve ışıltılı oluyor. mutlaka denenmesi gereken ürünlerin başında bence saçı ağırlaştırmıyor ve yağlandırmıyor.
NIVEA VİSAGE PURE NATURAL SERİ:Yine nıvea nın bir seti var bu sette argan yağı ve alao vera içeriyor yüz bakımı serisinde temizleme sütü, gece ve gündüz kremi, tonikten oluşuyor. Temizleme sütünü almadım ben jel temizleme ürünlerini seviyorum.toniğini ve gündüz nemlendiricisini aldım toniği güzel ama gündüz kremi kokusu çok güzel nemlendirmesine nemlendiriyor. ama benim cildimde yağlı bir his bırakıyor ve cildim karma olduğu için sanırım bana ağır geldi ve sivilce problemi yaşattı cildiniz çok kuruysa belki memnun kalabilirsiniz.


Schwarzkopf Bonacure Oil Miracle :BC Mucize Yağın içeriğinde yer alan Marula Yağı antioksidanlar açısından zenginliği ile zarar görmüş saçları besler Mucize yağ, Argan ağacı tohumlarından ve Marula ağacının meyve çekirdeklerinden elde ediliyor. Tüm bunlar eşsiz buharlaşma teknolojisiyle BC Miracle Oil de buluşuyor
BC Bonacure Mucize yağ ile artık saçlarınız parlak yumuşak muhteşem bir esnekliğe sahip olçak.Mucize yağ yüksek antioskidan seviyelerine sahip argan yağı ile formülüze edilmiştir


 Bu yağ tek başına ya da esansiyel yağlardan biri ile karıştırılarak yüze, vücuda ya da saça sabah ve akşam uygulanabilir.

3 yorum:

  1. ben arganyagi.com dan saf olarak aldım kullanıyorum gerçekten mükemmel ötesi

    YanıtlaSil
  2. öncelikle çalışmalarınızda başarılar dileriz, bloğunuzdaki makaleleri beğeniyle okuyoruz, dell notebook tamircisi olarak başarılar dileriz.

    YanıtlaSil
  3. yahu piyasada orjinal hakikisini bulmak çok zor acaba nerden bulabiliriz?

    YanıtlaSil