17 Kasım 2011 Perşembe

ALLIK SÜRMENİN PÜF NOKTALARI

Yüzün ovalse Oval yüz şeklinde uzunluk genişliğin bir buçuk katı kadardır. Bu yüz biçimi şekillendirme gerektirmez Oval yüzlerde alın çeneden daha geniştir. Ayrıca elmacık kemikleri daha baskın ve çene ovaldir. Bu tip yüze sahipsenizAllığı doğrudan elmacık kemiği üzerine uygulayın. Şakaklara doğru yönünü yukarı çevirin  elmacık kemikleriniz çok belirgin hale gelecektir.


Yüzünüzün daha ince görünmesi için, şakaklarınıza, elmacık kemiklerinize ve çene altınıza büyük bir allık fırçası yardımıyla bronz allık sürün

 yüzün yuvarlaksa
yuvarlak bir yüze sahipseniz makyajdan enbüyük beklentiniz yüzünüzü olduğundan daha ince göstermeye çalışmaktır buda allıkla yapacağınız gölge oyunlarıyla olabilir.
Yuvarlak yüzde genişlik uzunluğun üçte ikisinden fazladır   Yanak kemiklerinin altında, yanakları içeri çekerek çukurlar yaratın. Allığı önce kulaklardan burna doğru, bu çukur üzerinde sürün.yani fırçanızı V çizecek gibi uygulayın.böylece yüzünüz daha uzun görünecektir.çenenize çok az uygulayın.Yüz ortasını açık renk bir pudra ile aydınlatın.

                              yüzünüz uzunsa

Uzun yüz şeklinde uzunluk genişliğin bir buçuk katından fazladır ve amaç uzunluğu azaltmaktır.Yüzünün daha oval görünmesini sağlamak için allığını saç diplerine elmacık kemiklerine ve çenene uygulayıp, iyice dağıt.

Allığı sadece yanaklarınızın üzerine uygulayın. Böylece yüzünüzün uzunluğunu dengelersiniz. . . 


Gelelim ten rengine göre allık seçimine
Çoğu allıklar belli renk çeşitlerine sahiptir. Bunlar, açık kahve gibi doğal tonlar ya da şeftali, pembe ve kırmızı gibi canlı renklerdir.

Yanaklarınızın rengine yakın bir allık seçerseniz daha doğal bir görünüm elde edersiniz.
Renk tonları
1- Şeftali: Açık tenli ve sarışınsan bu renk tam sana göre.
2- Pembe: Buğday tenli ve kumrallar bu tonları tercih etmeli.
3- Toprak: Esmerler yüz hatlarını belirginleştirecek kahve tonlarını kullanmalılar



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder